Tecasi d.o.o.

Krovni prozori

Onduline

 

Rukovanje i primena

Ondeco se isporučuje na paletama od po 300 ploča. Prostor od 10 m2 dovoljan je za skladištenje 1500 ploča, koje mogu pokriti krovnu površinu od oko 2400 m2. Zahvaljujući svojoj lakoći i savitljivosti, ploče se lako prenose. Neće se kidati, čak i ako dođe do neke nezgode u toku utovara, istovara ili podizanja na krov.

Preuzmite uputstvo Preuzmite uputstvo


Ondeco se može koristiti na svim vrstama krovova s minimalnim nagibom od 10%. Čak se i cilindrični krovovi s radijusom manjim od 5m mogu pokrivati standardnim pločama.

Čekić i galvanizovani ekseri s plastičnom glavom su jedini pribor za ugradnju. Svaka ploća se učvršćuje s 16 eksera. Nije potrebno bušenje pre zakucavanja. Preporučuje se postavljanje u cik-cak, kako bi se izbegla četiri preklapanja na uglovima, ali nije potrebno rezati uglove.

Da bi se izvadio ekser bez oštećenja ploče, dovoljni su čekić za vađenje eksera i drveni klin. Klin se treba postaviti u udubljenje žleba, da bi se upotrebio kao poluga za izvlačenje eksera. S pločom Ondeco je moguće osmisliti krajnje lagan krov koji ima značajne uštede na komponentama strukture krova.

Međutim, letve se uvek trebaju postaviti na preporučeni razmak. Kod ploče strehe višak od 7 cm treba odseći. Tokom postavljanja ili hodanja po pločama Ondeco važno je koračati samo iznad letve, koristiti obuću s mekanom podlogom i koračati popreko, a najbolje je hodati po prenosnoj dasci. S pločom Ondeco pokriveni krovovi trebaju se provetravati u skladu s pravilima sistema pokrivanja krova na hladno.

LAKO POSTAVLJANJE

Postavljanje Ondeco je lako i brzo. Ploče se učvršćuju na drvo jednostavno pomoću čekića i galvanizovanih eksera s plastičnom glavom. Ako je potrebno, ploče se mogu rezati na željenu dimenziju običnom testerom za drvo. Zahvaljujući savitljivosti ploče Ondeco, svaki zakrivljeni krov s poluprečnikom manjim od 5m može se prekriti standardnim. Jednostavno rukovanje i postavljanje ploče Ondeco predstavlja znatno smanjenje troškova radne snage i transporta.

PREKRIVANJE KROVIŠTA

Ondeco omogućava jeftino obnavljanje starih krovišta pokrivenih azbestom ili metalnim pločama spolja, gde je uklanjanje postojećeg krova ili neekonomično ili neprihvatljivo zbog nezgoda do kojih bi moglo doći u unutrašnjosti objekta. Konačni "dvostruki" krov nije samo vodootporan, nego je dodao krovu i toplotnu izolaciju.

 

 

Nazad na: Proizvodi / Onduline

Slike proizvoda